Disse frugter skal du give til børn

Disse frugter skal du give til børn

(sponsoreret indhold)

Mange forældre ved ikke, hvornår de skal begynde at give frugter til deres børn. I al den tid man har levet, har man nemlig fået afvide at frugt og grønt generelt er sundt og godt for kroppen. Og det er det – også til din baby.

Det vil selvfølgelig være bedst, hvis man bruger friske råvarer, men man kan også benytte sig af frosne frugter. Ved at købe frosne frugter, har man også mere fleksibilitet, ift. hvornår barnet skal have dem.

Grønsager og frugt

Når det kommer til frosne bær, skal man koge bærrene i et par minutter, for at være sikker på at babyen ikke får infektion. Du kan dog være helt rolig – frugterne vil ikke miste nogle af deres vitaminer mens du koger dem.

Det er dog nogle frugter, som man skal holde sig fra, alt efter hvor gammel ens baby er.

Start fra de er 4 måneder

Den bedste start, som bliver anbefalet af mange læger er når de er 4. måneder gamle. Her har de nemlig fået forstærket deres krop, så de ikke kun behøver 100% flydende væske.

Man skal dog stadig huske at mose frugterne eller grøntsager godt og grundigt. Alternativt kan man også mose dem så meget, at man har en suppe.

Fra de er 4-6 måneder gamle, vil man kunne give sit barn følgende: Kartofler, gulerod, blomkål, broccoli, squash, søde kartofler, æbler, pære, abrikos, svesker og græskar. Der kan også være enkelte andre.

Man bør undgå at give sit barn spinat, rødbede, fennikel og selleri af helbredsmæssige årsager.

Når din baby er 6-12 måneder gamle

Når barnet er mellem 6 til 12 måneder gamle,vil man kunne begynde at give dem flere frugter og grøntsager. De fleste grøntsager og frugter er små ting, som de ikke længere vil kunne få galt i halsen.

Alle frugter, som er listet nedenunder, skal stadig moses eller skæres i meget små stykker. Derudover vil det også være en god idé at give visse frugter uden skræl.

Vi anbefaler: Pastinak, persillerod, løg, hvidkål, peberfrugt, tomat (Uden nogen form for skræl tilbage), agurk, grønne bønner, majs, ærter og avacado.

Derudover kan man også begynde at give dem spinat, selleri, fennikal og rødbede – man skal bare passe på med mængderne.

Når baby har rundet 1 år

Når dit barn har rundet et år, kan du begynde at introducere ham for revet gulerod som en råkost, ligesom at du også kan begynde at give mere frisk frugt, frem for mos. Det er ligeledes i denne alder, at du skal fokusere på at give ham så meget grønt som muligt.

Jo mere frugt du giver baby, desto mere vil barnet være interesseret i dem i fremtiden – også når den rammer puberteten.

I takt med at barnet vil være tæt på at være to år, vil man kunne gå helt væk fra mosen og give ham helt frisk frugt og grøntsager. Dog vil det være en god idé at skære dem ud, hvis man løbende har småproblemer med at få tygget maden grundigt igennem.

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes