Kampen mod lusene

Kampen mod lusene

(sponsoreret indhold)

Lus er desværre et problem, de fleste familier støder ind i før eller siden. Nogen har større sandsynlighed for at få det, men alle piger – og drenge med lidt længere hår, vil opleve at få lus på et eller andet tidspunkt i deres liv. Selvom det kan være rigtig irriterende, så er problemet heldigvis ikke større end man gør det til.

Det handler blot om at være grundig og ofte kæmme ens børns eller sit eget hår, for at se, om de små dyr er på besøg. Sørg for at få bugt med dem hurtigt, så smittefaren forbliver så lille som muligt.

Sådan bekæmper du lusene

Mange har sværget til luseshampoo igennem mange år – og selvom det selvfølgelig har været effektivt, så er lusene desværre med årene blevet resistente. Luseshampoo er desværre også fyldt med kemikalier, som de færreste har lyst til at komme i nogens hår. Hvis det med garanti virkede kan man måske argumentere for, at benytte disse shampooer, men da det desværre ikke er tilfældet, er det et produkt mange efterhånden vælger fra.

Kæmning har og vil formentligt altid, være det bedste og mest effektive middel til luse ud rydningen. Invester i en god og mild shampoo til en irriteret hovedbund – samt en balsam til at gøre kæmningen så problemfri som muligt. På den måde undgår du kemikalierne, samtidig med at du komme de små bæster til livs. Ved at gøre håret vådt, får du lusene til at stoppe med at bevæge sig og kan derfor bedre indfange dem.

Frys dine tekstiler

Selvom håret måske er fri fra lus, så kan der desværre godt være både æg eller afhoppere i sengetøj, huer, håndlæder, halstørklæder eller andre tekstiler der er tæt ved håret og bliver benyttet dagligt. Det bedste våben mod disse er nogle dage i fryseren!

Kæm ofte

For nogen kan det måske virke underligt at blive ved med at kæmme deres eget eller børnenes hår, når først lusene er udenfor husets fire vægge. Men de kan hurtigt komme igen – enten i form af æg de har lagt i håret eller fra andre børn, der måske ikke har sluppet af med lusene endnu. Vær over dine børn næsten dagligt og gør det til en daglig rutine, når dit eget hår alligevel skal reddes. Især når der er udbrud på skolen eller diverse intuitioner.

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes