Pædagogisk legetøj, når børnene vokser til

Pædagogisk legetøj, når børnene vokser til

(sponsoreret indhold)

Udbuddet af legetøj til de helt små er stort og varieret, og det er sjældent et problem at finde produkter, der stimulerer de forskellige sanser. Lidt sværere bliver det, når børnene bliver ældre og selv har en holdning til, hvad de skal lege med, og hvordan det skal foregå. I dag ender mange store børn med computerspil og TV-shows, hvis du ikke gør noget aktivt for at imødegå det. Læs med, og få et par tips til alternativer.

Computer og TV med måde

Der er intet galt med hverken TV eller spil på computer eller telefon. TV byder i dag på en række udmærkede programmer til de forskellige aldersgrupper, og alderssvarende computerspil kan beviseligt være med til styrke hjernen. TV og computer kan også være udmærkede midler til at træne det engelske sprog og generelt udvide horisonten. Men som med alt andet gælder det, at ”alt med måde”. Tilbringer de større børn mange timer foran skærmen hver dag, skævvrides udviklingen, og det er ikke godt.

Bak op om sportsaktiviteter

En af de ting, man ikke får foran skærmen, er motion. Alle undersøgelser viser, at motion er godt for både krop og sjæl, og som forælder bør du gøre alt, hvad der står i din magt, for at fremme barnets motoriske udvikling og fysiske aktivitet. Om det er fodbold, svømning eller springgymnastik er næsten ligegyldigt, når bare barnet kommer ud blandt andre og får brugt kroppen godt. Støt op om barnets interesser i den retning – også selv om det koster ekstra tid med kørsel og deltagelse til kamp eller opvisning.

Leg er for både børn og voksne

I den ideelle verden leger både børn og voksne. Definitionen af leg kan altid diskuteres, men som regel indebærer det en eller anden form for aktivering af fantasien. Har du eksempelvis børn i 10-års alderen, er LEGO måske det bedste bud på et legetøj, der kombinerer både motorik, rumlig sans, fantasiens og flere andre positive elementer.

Populært hos drengene er eksempelvis LEGO Ninjago, der ud over at være et genialt byggelegetøj også understøtter fantasien med et fabelagtig godt gameplay, hvor de fantastiske ninjahelte kæmper mod de onde kræfter. Du kan for eksempel se udvalget på webshoppen hos Bilka, hvis du vil have et overblik over priser og muligheder. Pigerne i aldersgruppen er måske mere til LEGO Friends, som også føres i et bredt udvalg hos Bilka.

Den skrevne bog er stadig aktuel

Selv om bøger hos mange unge opfattes som lidt ”usexede”, slår sagkundskaben fortsat fast, at læsning er med til at udvikle sproget og selvsagt også læsefærdighederne. Om læsningen foregår via e-bog eller fysisk bog er formentlig lidt underordnet, men i praksis er papirudgaven en udmærket øvelse i at være væk fra skærmen. Mange forældre må give fortabt på denne front, men gør, hvad du kan, for at dit barn lærer glæden ved den skrevne fortælling. Læs højt for børnene, mens de er små, og sørg for, at der altid er appellerende og alderssvarende litteratur tilgængelig.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med bilka.dk

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes