Derfor er det vigtigt at dine børn har kæledyr

Derfor er det vigtigt at dine børn har kæledyr

(sponsoreret indhold)

For mange familier kan det at have kæledyr, samtidigt med at skulle opdrage børn være en stor udfordring og derfor vælge mange første nævnte fra. Dette er en stor skam, da man som familie har rigtig mange glæder ved at have et kæledyr og især børn kan lære meget af, det at have kæledyr nær sig hver eneste dag.

Det er et stort ansvar at have kæledyr og især pasningen kan til tiden være udfordrende. Den moderne børnefamilie er nemlig ikke nær så rodfast, som tidligere og udlandsferie er for mange også en vigtig del af dagligdagen, som de ikke vil undvære. Heldigvis findes der mange råd for pasning af kæledyr. Både hunde og kattepensioner er at finde mange steder rundt om i landet og næsten lige meget hvor høje krav man måtte stille, findes der en pension der passer til dine og dit kæledyrs behov.

barn-og-kæledyr

Kæledyr er vigtige for dine børns udvikling

Der findes utallige studier af hvordan børns udvikling er præget af deres nærmiljø og adskillige med fokus koncentreret omkring børn og kæledyr. Det at have et kæledyr som f.eks. en kat eller en hund har en positiv påvirkning på dine børn og deres opvækst.

Igennem det at have dyr i hjemmet og opdragelsen af disse, tager dine børn hurtigt ved lærer af. Ved f.eks. at lære sin kat at den ikke må gå på bordet eller i vindueskarmen eller den skal benytte sin kattebakke, giver dine børn gode indikationer om hvad der er rigtig og forkert. Det skal selvfølgelig gøres på den rigtig måde og ikke med spark, slag og skæld ud. Det kan måske for nogle virke meget banalt, men børn lærer af det de ser, så selvfølgelig lærer de ting fra deres kæledyrs adfærd.

Vigtigst af alt er det forhold ens børn kan få til kæledyr og den omsorg de viser disse. At de lærer i en lav alder, at de ikke skal rykke, trække eller slå, men derimod kæle blidt med deres kæledyr påvirker deres adfærd overfor andre børn. De bliver rolige og harmoniske og størst af alt så får de sig en rigtig nær og beskyttende ven, der sørger for at de aldrig føler sig alene.

Hvilket kæledyr vil være et godt valg?

Der er selvfølgelig stor forskel på kæledyr og selvom dyr af mange forskellige ud støbninger kan have en rigtig positiv effekt på ens børn og deres opvækst, så vil der stor forskel på hvor knyttet børn og dyr bliver. De klassiske eksempler og kæledyr som du aldrig vil gå galt i byen med en hunde og katte. Disse kæledyr af menneskets bedste venner og derfor vil de være et perfekt match til en børnefamilie. Mindre dyr som fugle, fisk eller gnavere kan også være en mulighed, men et bånd mellem barn og fugl vil formentlig aldrig blive så stærkt, som det imellem f.eks. en hund og et barn.

Det er okay at tage en pause

Som nævnt i introen er det der afholder mange børnefamilier fra at få kæledyr det stor ansvar der er omkring pasning. Man kan ikke blot forlade sit kæledyr i flere uger af gangen. Nogle er måske heldige at have gode naboer eller familie der bor tæt på, men for de fleste vil en pension være den bedste løsning for alle parter. Mange tænker dog slet ikke dette som en mulighed når overvejelserne omkring kæledyr bliver taget op, fordi de enten tror det er for dyrt, besværligt eller at der ikke findes en dyrepension tæt ved.

Inden du når frem til disse konklusioner, skal du dog gøre dig selv den tjeneste at undersøge markedet, for der findes rigtig mange kompetente passere derude, som er parat til at tage imod dine kæledyr og give dem den bedste mulige oplevelse. Det er slet ikke så skræmmende at få f.eks. sin kat passet i en kattepension, mens man selv pakker kufferten og tager to uger til sydens sol. Hvis man vælger den rette pension, som både giver ens kæledyr gode rammer, nærende foder og et omsorgsfuldt personale, så får dit kæledyr sikkert en lige så god tid som i selv gør. Der er også mulighed for at rejse med sit kæledyr, hvis i finder frem til at dette er den bedste mulighed for netop jeres familie.

børn-og-kæledyr

Guide til valg af den rigtige pension

Der findes som sagt mange pensioner til et stort antal typer af kæledyr. Selvom hunde- og kattepensioner selvfølgelig er nemmest at finde frem til, så er det ofte muligt at finde pasning til næsten alle typer for kæledyr, hvis man blot kigger sig lidt omkring. Kig på nettet, i lokale aviser eller hør andre kæledyrs ejere ad og udvælg ud fra dette en række dyrepensioner du selv kan undersøge nærmere. Ring eller opsøg pensionerne inden du tager den endelige beslutning, så du kan danne dig et helhedsindtryk og der ikke opstår ubehagelige situationer eller uoverensstemmelser, mens du er af sted.

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes