Hvordan finder man den rigtige barnepige?

Hvordan finder man den rigtige barnepige?

(sponsoreret indhold)

Jeg skal som de fleste andre engang imellem en tur i byen, uden at den lille skal med. Derfor skal jeg bruge en, som kan kigge efter den lille, mens jeg er væk. Jeg har derfor besluttet mig for at skrive et indlæg, omkring de tanker man kan gøre sig, når man skal finde en barnepige, der kan tage sig af ens lille guldklump.

Barnepige

Hvad med bedstemor?

Familien er det første og mest sikre valg for rigtig mange, da det er personer som barnet kender, og du selv stoler på. Men står du i en situation som mig, hvor bedstemor og bedstefar ikke bor lige i nærheden, kan det være svært at finde en, som kan tage sig af barnet mens du er ude med veninderne.

Kan bedsteforældrene ikke kan være babysitter den aften du skal ud, kan du være tvunget til at kigge andre veje end familien. Du kan selvfølgelig også blive hjemme, men du har sikkert, ligesom mig, savnet samværet med vennerne de sidste par år. Desuden har jeg læst, at det kan være sundt for barnet at omgås nye mennesker, da det skulle styrke barnets sociale evner.

Naboens pige

En anden løsning er at spørge naboens pige, som sandsynligvis gerne vil tjene lidt ekstra lommepenge. Du ved hun er ansvarlig, hvorfor det også kan være en rigtig fornuftig løsning. De bor tæt på, og barnet er ikke sammen med en total fremmed.

Men vær helt sikker på, at din nabo er god med børn, så du kan have en aften uden at skulle bekymre dig om, hvordan din nabo klarer tjansen. Bare fordi dit barn kan lide barnepigen, betyder ikke at din barnepige kan holde styr på dit barn. Bedsteforældre ved som regel, hvordan håndtere børnepasning, hvor unge mennesker ikke er lige så komfortable med de små.

Find en Mary Poppins

Den perfekte løsning er, at finde din helt egen Mary Poppins, som kan træde til, så snart du har brug for det og har fuldkommen styr på børn i alle aldre. Men hvordan du gøre det? Det er ikke ligefrem fordi den perfekte barnepige bare kommer flyvende og lander på dit dørtrin. Jeg kiggede selvfølgelig rundt på nettet, og fandt ud af at der findes en lang række portaler, men også bureauer som stiller folk til rådighed, hvis du skal bruge en barnepige.

Vælger du at gå med den “professionelle” løsning, koster det dig måske lidt mere – men så igen, hvor ofte kommer det til at ske, at du skal ud? De fleste websites giver dig desuden også mulighed for at se, hvad andre har af erfaringer med den givne barnepige. Det kan skabe lidt tryghed, når du skal vælge.

Hvem er den bedste?

Spørg du mig, vil jeg allerhelst have mit barn i familiens skød. Hvis det er muligt på trods af afstanden, er det altså mine forældre som passer mine børn. De bliver også så glade når de får besøg af deres børnebørn. Men det er rart at have en backup i professionelle portaler, hvis plan A fejler.

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes