Må man drikke kaffe mens man ammer?

Må man drikke kaffe mens man ammer?

(sponsoreret indhold)

Jeg er ikke den store kaffedrikker og derfor har jeg også helt fravalgt at drikke kaffe under min graviditet, samt efterfølgende periode hvor jeg ammer. Jeg har ikke sat mig så meget ind i emnet, men har ikke følt at det har været nødvendigt for mig i perioden og har derfor valgt bare at holde mig fra det.

Men nu står jeg så i den situation, at jeg som en del af et planlagt arrangement, er inviteret til et kaffekursus med tilhørende kaffesmagning. Selvom jeg ikke har tænkt mig at drikke spande op spande ned af den sikkert meget velsmagende kaffe, så blev jeg alligevel lidt nysgerrig på emnet. For jeg vil jo egentlig gerne smage, nu når muligheden byder sig.

kaffe-amning

Jeg har derfor brugt lidt tid på at undersøge emnet på nettet og er egentlig kommet frem til nogle rigtig fine og brugbare svar, som jeg tænkte sagtens kunne hjælpe andre ammende til at få helt styr på emnet. De har i hvert fald hjulpet mig!

  • Det er fuldkommen sikkert at have koffein i kroppen, mens man ammer.
  • Koffeinen der sammen med alt det andet du spiser og drikker, ender op i din brystmælk indeholder mindre end én procent, af det du indtager.
  • Undersøgelser viser, at man skal holder sig til omkring tre kopper kaffe om dagen mens man ammer, for at være på den sikre side.
  • Hvis du ønsker at drikke mere end én kop kaffe om dagen, kan det dog være en god idé at sprede det ud over hele dagen, fremfor at indtage det hele af en gang.
  • Det er meget usandsynligt at din baby vil opleve nogen effekt af at du drikker kaffe, mens du ammer. Men skulle du opleve at dit barn bliver vanskelig efter du har ammet, prøv da at fjerne koffeinen fra din daglige kost i en uges tid og se om der sker nogen forskel. Man kan ikke udelukke at det har en effekt på nogle børn!
  • Men som udgangspunkt er det meget usandsynligt og du kan derfor med ro i sindet nyde en god kop kaffe hver dag, uden dit barn vil få nogle mén.

Det var meget betrykkende for mig at læse dette og selvom jeg ikke har nogen intention om at begynde at drikke kaffe hver dag, så er det nu dejligt at kunne nyde lidt lækkert kaffe i ny og næ, når muligheden byder sig!

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes