Rust dit barn til et fornuftigt liv online

Rust dit barn til et fornuftigt liv online

Internettet, sociale medier og misbrugt data er alle ting, som kan lyde skræmmende, når man har et barn, der på et tidspunkt bliver gammelt nok til at færdes online. Selvom du kan få lyst til at pakke dine små poder ind i vat og forbyde dem at bruge en computer eller at få en smartphone, så er det ikke en holdbar tilgang. I stedet er det en god idé selv at sætte sig ind i, hvad der er vigtigt at vide, når man træder sine første digitale skridt.

Selvom vi ofte hører skrækhistorier om digitale medier og børn, så er det langt fra et retvisende billede af, hvordan det hænger sammen. Det er muligt, at dit barn kan have et naturligt og sundt forhold til det, hvis det kan få svar på sine spørgsmål og lærer, hvordan det skal forholde sig i forskellige situationer. Som med alle andre ting har du ansvaret for, at dit barn lærer at have et fornuftigt og skeptisk forhold til alt, der relaterer sig til internettet. Og det er muligt at lære dit afkom om, hvordan digitale ser ud og bliver brugt nu og her og i fremtiden.

Det er en fordel selv at følge med, så du kan forklare det, hvis dit barn er nysgerrigt og stiller spørgsmål til kryptovaluta, kunstig intelligens og fremtidens brug af data. Det er ofte ting, vi ikke ved noget om, som er allermest skræmmende, så sørg for at klæde dig selv på til at kunne svare på spørgsmålene, når de kommer.

MadEye Digital

Alle rettigheder forbeholdes